Jumalauta! Ilmastohuijaus on totta ja se on jatkunut jo vuosikymmeniä. Moni ei vain tiedä, kuinka syvälle tämän huijauksen juuret yltävät. Vetäkää foliohatut tiukemmalle, varmistakaa turvavyöt ja pukekaa sadevaatteet päälle, koska aion huuhtoa teidät syvälle salaliittojen synkkään ja haisevaan vessanpyttyyn.
Jos luulit, että nykyinen ilmastohysteria on vihervasemmistolainen vedätys, jonka tarkoituksena on kurjistaa tavallisten ihmisen elämää kaiken kulttuurimarxistisen hapatuksen, valkoisen rodun hallitun kansanmurhan ja eurooppalaisten kulttuurien järjestelmällisen tuhoamisen ohessa, luulit väärin! Ilmastohuijaus on totta, mutta niin on ilmastonmuutoskin
Misinformaatio ja disinformaatio
Misinformaatio on tahattomasti levitettyä virheellistä tietoa. Disinformaatio on tarkoituksellisesti vääristeltyä tietoa tai tiedottamista. Molemmat vääristävät maailmankuvaa ja ohjaavat ihmisten mielipiteitä toivottuun suuntaan.
Nykyään nämä kaksi virheellisen tiedon tasoa kietoutuvat iloiseksi sotkuksi, jossa hevonpaskan epäsymmetriaperiaatteen mukainen väärän tiedon korjaaminen edellyttää enemmän työtä kuin väärän tiedon levittäminen. Kenelläkään ei ole aikaa kumota kaikkea kirjoitettua ja sanottua paskaa, koska hevonpaskan määrä kasvaa lähes eksponentiaalisesti.
Ilmastohuijaus on monitasoinen disinformaatiokampanja, joka on johtanut valtavaan määrään misinformaatiota. Tämä vaikuttaa yhteiskunnan kaikilla tasoilla politiikan huipulta Matti Meikäläisen mielipiteisiin. Öljyteollisuus tiesi fossiilisten polttoaineiden vaikutuksista ilmaston lämpenemiseen viimeistään heinäkuussa 1977, eli 11 vuotta ennen kuin julkinen keskustelu ilmaston lämpenemisestä alkoi.
Teollisuuden rahoittamista dis- ja misinformaatiokampanjoista huolimatta ilmastonmuutos on käytännössä kiistaton tieteellisiin havaintoihin, matemaattisiin laskelmiin ja pitkäaikaisiin tilastoihin perustuva fakta. Valitettavan monet meistä taviksista on omaksunut tarkoituksella tai tahattomasti levitettyä vääristeltyä tietoa ilmaston lämpenemisestä ja uskoo, että kyseessä on uusi ilmiö ja vihervasemmistolaisen median ylläpitämä poliittinen agenda.Lue tästä!
Anthropogenic Global Warming (AGW)
Ihmisen aiheuttama ilmastonlämpeneminen eli AGW on teoria, joka selittää ilmakehän keskilämpötilan nousua pitkällä aikavälillä teollisuuden ja maatalouden vaikutuksesta. Jo yli vuosisadan ajan tutkijat ovat olleet huolissaan siitä, että kun kasvihuonekaasujen pitoisuus ilmakehässä kasvaa, niin myös planeetan kyky sitoa lämpöä lisääntyy.
1900-luvun jälkipuoliskolta lähtien lisääntynyt tieto ja tehostuneet ilmastomallit ovat vakuuttaneet useimmat ilmastotieteilijät siitä, että kasvihuonekaasupäästöjen lisääntyminen ilmakehässä vaikuttaa suoraan ilmakehän lämpötilan kasvuun.
Kasvihuonekaasujen päästöjen lähde vaihtelee. Kasvihuonekaasut koostuvat kaasuseoksesta, joka sisältää lähinnä vesihöyryä, metaania, hiilidioksidia ja typpioksideja. Vaikka jotkin kasvihuonekaasujen lähteet – kuten tulivuoret – ovat luonnollisia, niiden kokonaispäästöjen määrä verrattuna teollisuuden, liikenteen, maanviljelyn ja karjatalouden tuottamiin päästöihin on merkitykseltään hyvin vähäinen.
Kasvihuonekaasut koostuvat molekyyleistä, jotka absorboivat sähkömagneettista säteilyä, kuten esimerkiksi planeetan pinnalta heijastavaa valoa, ja emittoivat säteilyn lämpönä. Näitä kaasuja ovat metaani, hiilidioksidi, vesihöyry ja typpioksidi. Vaikka vahvat kasvihuonekaasut muodostavat vain pienen osan ilmakehän kaasuseoksesta, ne ovat erittäin merkittäviä lämmönsitomiskykynsä vuoksi.
Jos meillä ei olisi luontaisesti esiintyviä kasvihuonekaasuja ilmakehässä, maapallon keskilämpötila olisi paljon alhaisempi kuin se on, eli noin -18 celsiusastetta. Maapallon 15 asteen keskilämpötila on mahdollistanut monimutkaisen elämän kehittymisen. Se on kasvihuoneilmiön ansio.
Hiilidioksiditasot ovat nousseet tasaisesti viimeisen kahden vuosisadan aikana, mikä johtuu pääasiassa fossiilisten polttoaineiden polttamisesta, metsien hakkuista ja maanviljelystä. Nykyiset pitoisuudet ovat noin 415 miljoonasosaa (ppm), kun hiilidioksiditaso esiteollisena aikana oli noin 280 ppm.
Maapallon keskilämpötila on noussut noin yhden asteen viimeisen puolen vuosisadan aikana. Ennusteet maapallon keskilämpötilan tulevasta kasvusta vaihtelevat eri ilmastomalleissa ja riippuvat kasvihuonekaasupäästöjen määrän kehityksestä. Hallitustenvälisen ilmastomuutospaneelin (IPCC) konservatiivisimmat arviot ennustavat 4 celsiusasteen nousun vuosisadan loppuun mennessä nykyisellä päästökehityksellä.
Ilmastohuijaus ja kuinka se toteutetaan
Exxon Mobil on rahoittanut ajatushautomoita, tutkijoita ja PR-yrityksiä kehittämään ja levittämään disinformaatiota ja kyseenalaistamaan ilmaston lämpenemiseen liittyviä havaintoja jo ainakin 1970-luvulta alkaen.
Nykyiset ilmastonmuutoksen epäilijät käyttävät ilmastonmuutosta vastustavia argumentteja, jotka on laadittu vuosikymmeniä sitten suurten korporaatioiden palkkalistoilla työskentelevien tutkijoiden, PR-ammattilaisten, konsulttien ja johtajien kokouksissa. Exxonin tarkoitus oli kumota tieteellinen näyttö ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta (AGW). Siinä se on onnistunut pelottavan hyvin.
Monet vuosikymmeniä vanhat valheet elävät ja voivat hyvin. Öljyteollisuus käytti tuotteidensa todellisten haittojen vähättelemiseksi samoja oppeja ja menetelmiä kuin tupakkateollisuus omien tuotteidensa valkopesuun.
Savua ja peilejä
Tupakka- ja öljyteollisuus käyttivät samoja tutkijoita disinformaatiokampanjoissa, joiden tarkoituksena oli valkopestä tutkimusten esiin nostamia tuoteturvallisuuteen ja ympäristöasioihin liittyviä epäkohtia.
Washingtonissa toimiva kansainvälisen ympäristölainsäädännön keskus (CIEL) on analysoinut Kalifornian yliopistoon tallennetuttuja asiakirjoja, jotka osoittavat, että öljy- ja tupakkateollisuus ovat tehneet yhteistyötä vuosikymmenien ajan. Tästä kirjoittaa mm. Scientific American
Molemmat teollisuudenalat palkkasivat vaikutusvaltaisen suhdetoimintayhtiön (Hill & Knowlton Inc.) vastaamaan tiedottamisesta. Tupakkateollisuuteen suotuisasti suhtautunut matematiikan professori Theodor Sterling sai Philip Morrisilta 1990-luvulla yli 200 000 dollaria tupakointiin liittyvästä tutkimuksesta. Sterling työskenteli bensiinin sisältämää lyijyä koskevien tutkimuksien parissa Ethyl Corp. -nimisessä General Motors Corp:n ja Standard Oilin yhteisyrityksessä vuonna 1962.
”Vuodesta 1950 lähtien öljy- ja tupakkayritykset käyttivät paitsi samoja PR-yrityksiä ja samoja tutkimuslaitoksia, myös monia samoja tutkijoita”, CIELin presidentti Carroll Muffett totesi lausunnossaan.
”Löysimme jatkuvasti sekä PR-yrityksiä että tutkijoita, jotka olivat ensin työskennelleet öljyteollisuudelle ja siirtyneet sitten tupakkateollisuuden palvelukseen,” Muffett sanoi.
CIEL ilmoitti ClimateWirelle tupakka-asiakirjojen olemassaolosta ja on vuosien ajan tutkinut, kuinka paljon öljyteollisuus tiesi ilmastonmuutoksesta ja mitä se teki ilmastonmuutokseen liittyen.
Uusi tutkimus on osa keskustelunavausta öljy-yhtiöiden vuosikymmenien aikana laatimista ilmastonmuutokseen liittyvistä tutkimuksista. Se on myös ympäristöjärjestöjen pyrkimys saada fossiilisia polttoaineita tuottavan teollisuuden yrityksiä oikeudelliseen vastuuseen vuosikymmeniä kestäneestä disinformaatio- ja valekampanjasta, jonka mukaan fossiilisten polttoaineiden päästöt eivät vaikuta ilmaston lämpenemiseen.
Vastaavalla tavalla tupakkateollisuus valehteli vuosikymmenten ajan, että tupakka ei aiheuta syöpää, vaikka teollisuuden omat tutkimukset osoittivat syövän ja tupakoinnin välisen yhteyden kiistattomasti.
Vuonna 2016 republikaanien Lamar Smith (edustajanhuoneen tiede-, avaruus- ja teknologia-asioiden johtaja) haastoi todistajiksi New Yorkin ja Massachusettsin syyttäjäviranomaisia sekä ympäristöjärjestöjä, jotka tutkivat, johtiko Exxon Mobil Corp. sijoittajia ja kansalaisia harhaan ilmastomuutoksen uhista. Smith ja hänen kollegansa väittävät, että syyttäjät tekivät yhteistyötä ympäristönsuojelijoiden kanssa, ja että sellainen toiminta rikkoo Yhdysvaltain perustuslain ensimmäistä lisäystä vastaan.
Toinen yhteys öljy- ja tupakkateollisuuden välillä on CIEL:n mukaan Stanford Research Institute, joka irtaannuttuaan Stanfordin yliopistosta 1970 on tunnettu nimellä SRI International. Vuonna 1946 perustettu SRI tutki teollisuuden ja liikenteen aiheuttamaa savusumua sekä ympäristön saastumista, ja sai tutkimusrahoitusta tupakka- ja öljyteollisuudelta. SRI teki myös ilmastomuutostutkimusta American Petroleum Institute -yritykselle 1960- ja 70-luvuilla.
Vuonna 1968 New York Cityssä API:lle laaditussa raportissa SRI-tutkijat Elmer Robinson ja R.C. Robbins olivat epävarmoja hiilidioksidipäästöjen ja nousevien lämpötilojen välisestä suhteesta, mutta arvelivat, että hiilidioksidi oli todennäköisin ”kasvihuoneilmiön” voimistumisen syy.
”Jos maan lämpötilat nousevat huomattavasti, voidaan odottaa joukko seurauksia, kuten Etelämantereen jäätiköiden sulaminen, merenpinnan nousu, valtamerten lämpeneminen ja fotosynteesin lisääntyminen”, he kirjoittivat.
”Jos joko saasteiden ja hiilidioksidin pitoisuudet lisääntyvät ilmakehässä pitkällä aikavälillä merkittävästi, maapallon ympäristölle mahdollisesti aiheutuvat vahingot voivat olla vakavia”, Robinson sanoi.
”Jopa tällaisen tapahtuman kaukainen mahdollisuus oikeuttaa huolen”, lisäsi Robinson, joka oli yksi ensimmäisistä tutkijoista, joka yhdisti fossiilisten polttoaineiden palamisen ilmaston lämpenemiseen.
Ilmastohuijauksen jälkipyykki
Trumpin hallinnossakin pikaisesti piipahtanut Exxon Mobilin entinen toimitusjohtaja Rex Tillerson todisti valaehtoisesti, että yhtiö tiesi vuosia. että ihmisten aiheuttama ilmaston lämpeneminen (AGW) muodosti vakavan uhan koko maailmalle.
”We knew, we knew it was a real issue,” Tillerson said. ”We knew it was a serious issue and we knew it was one that’s going to be with us now, forevermore, and it’s not something that was just suddenly going to disappear off of our concern list because it is going to be with us for certainly well beyond my lifetime.” ’We knew’: Ex oil boss says climate change ’with us forevermore’
Tutkimus vahvistaa väitteet!
Tärkein syy sille, että emme ole kansakuntina reagoineet ilmastokriisin aiheuttamaan uhkaan riittävällä vakavuudella, vaikka monikansallisella yhteistyöllä estettiin happosateiden aiheuttama tuhot ja otsonikerroksen peruuttamattomat vauriot, on se, että teollisuus rahoittaa edelleen ilmastonmuutoksen vastaista disinformaatiokampanjaa ja estää ilmaston lämpenemisen ehkäisyyn tähtääviä toimia. Harvardin, George Masonin ja Bristolin yliopistojen tutkijoiden julkaisema raportti havaitsi samankaltaisuuksia tupakkayritysten ja öljyteollisuuden käynnistämien disinformaatiokampanjoiden väliltä.
Kampanjoiden tarkoituksena oli johtaa suurta yleisöä harhaan ja esittää tupakka- ja öljyteollisuus positiivisessa valossa. Molempien disinformaatiokampanjoiden tavoite on ollut yhtiöiden tuottoihin vaikuttavan lainsäädännön hidastaminen. Lue tästä. Raportin laatijat korostavat disinformaatiokampanjoiden soveltaneen taktiikkaa, joissa hyödynnetään väärennettyjä asiantuntijalausuntoja, lahjottuja tutkijoita, viitataan salaliittoteorioihin ja painotetaan vain omia etuja tukevia tutkimuksia. Lue tästä.
”Two days before ExxonMobil goes to court Wednesday, facing New York state accusations the oil company misled investors about climate change, a team of researchers released a report Monday outlining the company and the broader fossil fuel industry’s decades-long campaign of deception, and its success at confusing the American public.”
Exxon tiesi ilmastonmuutoksesta lähes 40 vuotta, mutta jatkoi disinformaatiokampanjan rahoittamista
Tutkimus paljastaa, että Exxon ymmärsi ilmastonmuutoksen jo paljon ennen kuin se tuli yleiseen tietoon, mutta rahoitti väärän tiedon levittämistä miljoonilla dollareilla. Lue Scientific American-lehden artikkeli tästä.
InsideClimate News -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan Exxon tiesi ilmastomuutoksesta jo vuonna 1977, 11 vuotta ennen kuin siitä tuli julkinen aihe. Tämä tieto ei estänyt yritystä (nykyään maailman suurin öljy- ja kaasualan yritys ExxonMobil) salaamasta tietojaan vuosikymmeniksi.
Sen sijaan, että Exxon olisi tiedottanut havainnoistaan, yhtiö aloitti disinformaatiokampanjan, jota on aiheellisesti verrattu tupakkateollisuuden vastaaviin toimiin. Molempien teollisuudenalojen johtajat ymmärsivät, että julkinen tieto tuotteiden todellisista riskeistä romahduttaisi yhtiöiden tuottoa niin paljon, että yritykset päättivät taloudellisten menetysten torjumiseksi turvautua samoihin konsultteihin ja näiden laatimiin PR-strategioihin.
Asiantuntijat eivät olleet tästä kovin yllättyneitä: ”Ei ole täysin epäuskottavaa, että he eivät ymmärtäneet tekemiään havaintoja”, sanoi Naomi Oreskes, Harvardin yliopiston professori.
Mutta sen lisäksi, että Exxon ymmärsi yhtiön tutkijoiden havainnot, yhtiö oli aktiivisesti mukana fossiilisten polttoaineiden ilmastovaikutusten tutkimuksessa. 1970- ja 1980-luvulla Exxon palkkasi useita huippututkijoita tutkimaan empiirisesti ilmastonmuutosta ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Se myös käynnisti aihetta tutkivan kunnianhimoisen tutkimusohjelman ja käytti yli miljoona dollaria selvittääkseen, kuinka paljon hiilidioksidia valtameriin sitoutuu.
InsideClimate News haastatteli kahdeksan kuukautta kestäneessä tutkimuksessaan Exxonin entisiä työntekijöitä, tutkijoita ja liittovaltion virkamiehiä ja analysoivat satoja sivuja yhtiön asiakirjoja. He havaitsivat, että yhtiön tieto ilmastomuutoksesta juontaa juurensa heinäkuulta 1977, jolloin sen vanhempi tutkija James Black toimitti paljonpuhuvan viestin aiheesta. ”Ensinnäkin on olemassa yleinen tieteellinen konsensus siitä, että ihmiskunnan todennäköisin vaikutus globaaliin ilmastoon on fossiilisten polttoaineiden käytöstä vapautuva hiilidioksidi”, Black kertoi Exxonin hallintokomitealle.
Vuotta myöhemmin Black varoitti Exxonia siitä, että hiilidioksidikaasujen kaksinkertaistaminen ilmakehässä nostaisi keskimääräisiä globaaleja lämpötiloja kahdella tai kolmella asteella – luku, joka on nykyisen tieteellisen konsensuksen mukainen. Hän jatkoi varoittaen, että ”nykyisen ajattelun mukaan ihmisen aikaikkuna on viisi – 10 vuotta ennen kuin tarve tehdä kovia päätöksiä energiastrategioiden muutoksista saavuttaa kriittisen pisteen.”
Varmaa on, että kesäkuussa 1988, kun NASA:n tutkija James Hansen kertoi kongressin kuulemisessa planeetan lämpenemisestä, Exxon pysyi julkisesti siinä kannassa, että tiede oli edelleen kiistanalaista. Asiantuntijat ovat miltei yksimielisiä siitä, että Exxonista tuli johtava disinformaatiokampanjoiden rahoittaja. Vuoteen 1989 mennessä yhtiö osallistui mm. maailmanlaajuisen ilmastokoalition perustamiseen (Global Climate Coalition). GCC:n tehtävä oli kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen tieteellinen perusta ja siten hälventää ilmaston lämpenemiseen liittyviä huolia. GCC hajosi vuonna 2001.
GCC:n lobbaus vaikutti osaltaan siihen, että Yhdysvallat ei allekirjoittanut Kioton ilmastokokouksen pöytäkirjaa vuonna 1998. Siinä laadittiin suunnitelmat kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämisestä. Kiina ja Intia seurasivat Yhdysvaltojen esimerkkiä ja jättivät Kioton pöytäkirjan allekirjoittamatta.
Asiantuntijat selvittävät edelleen Exxonin disinformaatiovaikuttamisen laajuutta ja vaikutuksia ilmastopolitiikkaan. Huolestuneiden tutkijoiden liitto julkaisi InsideClimate News -sivustolle täydentävän tutkimuksen, joka tunnetaan nimellä Climate Deception Dossiers (pdf).
”Liitteenä oli muistio fossiilisia polttoaineita tuottavien yhtiöiden koalitiosta, jossa ne lupaavat pohjimmiltaan aloittaa suuren viestintäponnistuksen epäilyjen synnyttämiseksi”, sanoi ammattiliiton presidentti Kenneth Kimmel. ”Siinä on jopa lainaus, jossa sanotaan: ” Voitto saavutetaan, kun keskiverto ihminen on epävarma ilmastotieteestä.
Exxonin disinformaatiokampanjoiden vaikutusta ilmaston lämpenemiseen ei voida koskaan täysin selvittää. Aiheutettu vahinko on joka tapauksessa todella merkittävä. Koska puolet ilmakehän kasvihuonekaasupäästöistä on syntynyt vuoden 1988 jälkeen, kasvihuonekaasujen vähentämiseen tähtäävien toimien aloittaminen viimeistään 1980-luvulla olisi merkittävästi rajoittanut kasvihuonekaasujen pitoisuuden kasvua ilmakehässä.
Greenpeace on laskenut, että Exxon on sittemmin käyttänyt yli 30 miljoonaa dollaria ilmastonmuutoksen tieteellistä perustaa epäilevien ajatushautomoiden rahoittamiseen ja disinformaation levittämiseen. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että vahingot ovat huomattavia, minkä vuoksi he vertaavat Exxonin petosta tupakkateollisuuden valheisiin. Molemmat kylvivät epäilyksen siemenen omin keinoin, ja molemmat työskentelivät yhdessä samojen konsulttien kanssa disinformaation levittämiseen tähtäävän kommunikaatiostrategian laatimisessa. Tupakkayhtiöiden toiminta uhkasi ihmisten terveyttä, mutta öljy-yhtiöiden ahneus ja piittaamattomuus uhkaa koko planeetan terveyttä.
Videolla Exxonin tutkija myöntää, että he tiesivät fossiilisten polttoaineiden käytön vaikutuksista ilmastonmuutokseen jo 1970-luvulla.
Demokraatit esittivät kongressille todisteita siitä, että ExxonMobil ymmärsi ilmastokriisin uhan jo 1970-luvulta alkaen ja esti tietoisesti ilmastokriisin torjumiseen tähtääviä toimia. Yksi todistajista oli Martin Hoffert, joka toimi tutkijana ja konsulttina 1980-luvulla (Exxon Research and Engineering). New Yorkin kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortezille vastatessaan Hoffert todisti, että Exxonin tutkijat ennustivat jo vuonna 1982, kuinka hiilidioksiditasot nousevat ja lämmittävät planeettaa samalla kun fossiilisten polttoaineiden käyttö kasvaa. Videon kohdassa 6:45 Exxon myöntää rahoittaneensa disinformaatiota tuottavia ajatushautomoita.
Exxonin oma tutkija vahvistaa, että hiilidioksidipäästöt vaikuttavat globaalisti maapallon keskilämpötilan kasvuun ja varoittaa ilmaston lämpenemisen tulevista vaikutuksista. Lue liitteenä oleva asiakirja.
Tämä on ensimmäinen vertailu Exxon Mobilin sisäiseen sekä vertaisarvioituun ilmastonmuutosta käsittelevään tutkimukseen. On melko selvää, että heidän strategiansa oli sama kuin tupakkateollisuudella. Tiedon pimittäminen ja disinformaatio perustuivat taloudelliseen motiiviin. Tarkoituksena oli hidastaa erilaisia rajoitteita tuovan lainsäädännön syntyminen.
Exxon ennusti jo 1982 hyvin tarkasti mille tasolle hiilidioksidipäästöt nousevat ilmakehässä vuosien mittaan.
Yhtiön graafi osoittaa, että Exxonin tutkijat ymmärsivät ilmakehän fossiilisten polttoaineiden kulutuksen, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan kasvun korrelaation erittäin hyvin. Exxonin tutkijat laskivat, että hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä kasvaa 400-420 ppm tasolle vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä hiilidioksidin määrä ilmakehässä on 415 ppm, mikä tukee pelottavan tarkasti Exxonin ennakkoarviota.
Exxon ennakoi käsittämättömän tarkasti ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvun ja ymmärsi millaisia vaikutuksia sillä voi olla.
”Joidenkin tutkijoiden mukaan hiilidioksidipitoisuuden kasvu voi aiheuttaa erittäin mittavia ympäristöhaittoja, kuten Etelämantereen jäätiköiden sulamisen aiheuttaman merenpinnan kohoamisen seurauksena rannikkoseutujen lisääntyvät tulvat.”
Kiinnostavaa kyllä, hiilidioksidin merkitys kasvihuoneilmiön ja maapallon keskilämpötilan kasvun tärkeänä tekijänä on tunnettu öljyteollisuudessa 1950-luvulta alkaen.
Mutta mitä teet, jos kaikki maailman asiantuntijat ovat eri mieltä kanssasi? Tupakkateollisuuden orkestroima vuosikymmeniä vanha tekniikka on saada aikaan jatkuva debatti näennäisten asiantuntijoiden välityksellä.
Ilmastomuutos on monimutkainen, monitieteellinen tutkimuksenala, mutta monet kovaäänisimmistä ilmastonmuutoksen kieltäjistä eivät ole koskaan julkaisseet yhtään ilmastotutkimuksen liittyvää tutkimusta.
Myös Shell tiesi fossiilisten polttoaineiden päästöjen vaikutukset ilmastonmuutokseen jo 1980-luvulla Hollantilaisen uutistoimiston paljastamat yhtiön sisäiset asiakirjat osoittavat, että myös öljyjätti Shell ymmärsi viimeistään 1980-luvulla fossiilisten polttoaineiden päästöjen aiheuttavan ilmaston lämpenemistä. Asiakirjoista selviää, että Shell pohti vastuutaan toimia ilmastonmuutoksen estämiseksi. Shellin tutkijat kehottivat yhtiötä huomioimaan varhaiset varoitusmerkit, mutta uskoivat samalla, että fossiilisten polttoaineiden ja ilmaston lämpenemisen välisen korrelaation todistaminen tapahtuu aikaisintaan vuonna 2000. ”Kun huomioidaan erittäin pitkän aikavälin asteikot, olisi yhteiskunnallisesti houkuttelevaa odottaa todisteiden varmistumista, ennen kuin toimitaan”, yrityksen tutkijat kirjoittivat vuonna 1988 laatimaansa raporttiin, joka perustui vuonna 1986 tehtyihin tutkimuksiin.
”Mahdolliset vaikutukset maailmalle ovat kuitenkin niin huolestuttavia, että poliittisia vaihtoehtoja on harkittava paljon aikaisemmin. Energia-alan on pohdittava, kuinka sen tulisi tehdä oma osuutensa. ” Shell-asiantuntijoiden ryhmä sanoi myös: ”Voi olla liian myöhäistä ryhtyä tehokkaisiin vastatoimenpiteisiin vaikutusten vähentämiseksi tai tilanteen vakauttamiseksi”
Shell julkaisi väkevän AGW-elokuvan vuonna 1991
Lopuksi: Tämä tarina ei ollut tässä. Kupletin juoni jatkuu. Hiiliteollisuus on tiennyt fossiilisten polttoaineiden yhteydestä ilmastonmuutokseen jo vuodesta 1966 alkaen. Koitan ehtiessäni jatkaa tästä mielenkiintoisesta todellisesta ilmastohuijauksesta.
Vaikka juttu noudattaa salaliittoteorian perinteistä rakennetta, se lienee totta!. Asianosaiset ovat tunnustaneet nämä asiat mm. Yhdysvaltain kongressin kuulemisissa, tarinaa tukevia yhtiön sisäisiä asiakirjoja on löydetty satoja sivuja ja tästä ovat uutisoineet hyvin luotettavina pidetyt mediat.
Mielestäni Yhdysvaltojen hallituksessakin vierailleen Exxonin entisen toimitusjohtajan, Rex Tillersonin todistus on uskottava. Myös se, että Shell Oil tiesi fossiilisten polttoaineiden yhteydestä ilmaston lämpenemiseen jo 1980-luvulla, on melko raskauttavaa. Shellin tekemä video vuodelta 1991 osoittaa, että ilmaston lämpenemisestä tiedettiin myös öljyteollisuuden johdossa paljon ennen kuin se nousi yleiseksi huolenaiheeksi.
https://www.climatechangecommunication.org/wp-content/uploads/2019/10/America_Misled.pdf
Exxon Knew about Climate Change Almost 40 Years Ago
Fossil Fuel Execs Lied to the Public About Climate Science for Years
ExxonMobil’s four decades of climate science research | ExxonMobil
https://insideclimatenews.org/si…
Exxon Confirmed Global Warming Consensus in 1982 with In-House Climate Models
Shell Knew Fossil Fuels Created Climate Change Risks Back in 1980s, Internal Documents Show
Massachusetts Sues Exxon Over Climate Change, Accusing the Oil Giant of Fraud
Globally, how many warming/cooling cycles have occurred in the last 5,000 years?