RS-EZine 3/2022 – 04.102022

Kaikki kuolevat siellä

Venäläinen sotilas: ”Näin ohi lipuvat maisemat. Kaikki ne Harkovan tuhotut kylät. Ymmärsin, että me todellakin tuhoamme maata. Ja siviiliväestöä… Ukraina täytyy todellakin demilitarisoida ja puhdistaa natseista – mutta ei ukrainalaisista vaan meistä.”

Sodan 223. päivä

Tämän sodan uhreja ovat erityisesti ukrainalaiset, mutta myös venäläiset sotilaat ja sotilaiden läheiset. Koko maailma kärsii korkeasta inflaatiosta sekä sodan aiheuttamasta ruoka- ja energiakriisistä. Putinin fasistisella hallinnolla ja sen aloittamalla sodalla on pakotteista ja lisääntyvästä tiedosta huolimatta yhä vahva kannatus tavallisten venäläisten keskuudessa. Ultranationalismi (rushismi) kukoistaa Venäjällä.

Venäjältä on paennut noin 300 000 kutsuntaikäistä miestä parin viikon aikana. Suomeenkin heitä on saapunut tuhansia, vaikka suuri enemmistö miehistä näyttää suunnanneen Georgiaan ja Kazakhstaniin. Näiden miesten paikka ei ole Suomessa.

Sergei Shoigun mukaan osittaisella liikekannallepanolla on koottu 200 000 lisäsotilasta Ukrainaan. Lyhyellä matematiikalla vaikuttaa siltä, että Venäjän armeijaa pelkäävät eniten kutsuntaikäiset venäläiset miehet.

Kaikki kutsuntoja paenneet eivät vastusta sotaa ja venäläisten suorittamaa kansanmurhaa; he eivät vain halua itse osallistua taisteluihin ja kuolla Venäjän puolesta.

Suomessa maahanmuuttovirasto Migri on sijoittanut turvapaikkaa hakevia venäläisiä ukrainalaisten kanssa samoihin asumisyksiköihin, mikä herättää pelkoa ukrainalaisissa naisissa ja lapsissa. Mitä tällaisen suorastaan sadistisen päätöksen tehneen virkamiehen pään sisällä liikkuu, vai liikkuuko mitään?

Rossija1-kanava tuottaa tauotta Ukraina- ja länsivastaisia valheita, propagandaa ja äärimmäisiä sotafanasioita venäläisille katsojille.

Kanava on usein vaatinut Venäjän sotilasjohtoa käyttämään ydinaseita kollektiivista länttä ja Ukrainaa vastaan. Myös venäläiset poliitikot ovat uhanneet länttä totaalisella ydinsodalla. Venäjällä propagandaviesti on: kaikki ydinsodassa kuolevat venäläiset pääsevät taivaaseen.

Tänään on uutisoitu, että Venäjän ydinasejoukkojen juna lähestyy Ukrainaa. Venäjän arvellaan kokeilevan lähipäivinä maailmanlopun torpedoa (Poseidon) Jäämerellä.

CIA:n entinen johtaja, 4 tähden kenraali David Petraeus varoitti Venäjää tiukkasanaisesti: Jos Venäjä käyttää Ukrainassa ydinaseita, USA ja Nato tuhoavat kaikki Venäjän joukot armotta. Naton kynnys käyttää ydinaseita Venäjää vastaan on korkea, mutta kynnys käyttää tavanomaista voimaa ei ole enää korkea.

Ukrainan joukot etenevät nopeasti Venäjän miehittämillä alueilla mm. Lymanissa ja Hersonissa. Venäläisten vastarinta on organisoimatonta ja heikkoa. Tappiot ovat suuria.

Venäläisjoukkoja on jäämässä ukrainan joukkojen ja Dnepr-joen (Dnipro) väliin. Edessä on antautuminen tai pitkä uintireissu, sillä sillat on tuhottu tai ukrainalaisten hallussa.


Sivustaseuraajat

Unkarin parlamentti esti äänestyksen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden järjestämisestä. Tämä voi liittyä siihen, että Venäjä on luvannut Unkarille ilmaista energiaa. Unkarista on tullut EU:n ja Naton yhtenäisyyttä rikkova tekijä.

Suomi on estänyt venäläisten maahan pääsyn joitain poikkeuksia paitsi. Venäläinen Moscow Times -lehti uutisoi Finnairin kieltäytyneen ottamasta viittä venäläisturistia kyytiin lennolle Düsseldorfista Helsinkiin. Myös Venäjän raja-asemilla käännytetään päivittäin venäläisiä takaisin Venäjälle.


Tutkimus: rokottamattomien ylikuolleisuus rokotettuja korkeampi

Lähes 600 000 kuolemantapausta Ohiossa ja Floridassa käsittävä uusi tutkimus vahvistaa, että pandemian aikana republikaaniäänestäjien ylikuolleisuus oli paljon korkeampi kuin demokraateilla.

Ennen pandemiaa ja koronarokotteita kuolleisuudessa puolueiden äänestäjien välillä ei ollut havaittavia eroja. Rokotteiden tultua saataville, ylikuolleisuus rokotteita vastustavien republikaanien parissa lisääntyi. Tutkimus osoittaa, että ylimääräisissä kuolemissa ei ollut eroa Dem- ja GOP-äänestäjien välillä vuonna 2018 ja vuoden 2020 alussa (kontrolli).

Keväästä 2021 alkaen republikaanien ylikuolleisuus kiihtyi selvästi suhteessa demokraatien äänestäjiin. Tämä artikkeli perustuu yksilötason tietoihin (eli kirjoittajat yhdistivät kuolleisuustietoja yksittäisiin äänestäjien rekisteröinteihin), mikä tekee siitä luotettavamman.

Tutkimuksen mukaan rokotteista kieltäytyneiden republikaanien todennäköisyys selvitä koronasta olisi ollut parempi, jos he olisivat demokraattien tapaan rokottautuneet.

Huomio menetelmästä: yllikuolleisuuden tarkastelu kokonaiskuolemien sijaan laskee ”GOP-äänestäjät ovat vanhempia” -argumentin merkitystä. Jo se huomio, että ylikuolleisuudessa ei ole merkittävää eroa vuonna 2018 tai edes pandemian ensimmäisten 7 kuukauden aikana, viittaa siihen, että koronarokotteiden vaikutus on koronakuolleisuuden vähentäjänä on toiminut.

Toinen huomionarvoinen seikka: tutkimuksessa tarkasteltiin ylikuolleisuutta, ei vain Covid-kuolemia. Joten jos rokotteet tappaisivat ihmisiä, näkisit sen tämän tutkimusen datassa. Rokotteiden aiheuttamaa ylikuolleisuutta ei havaittu tutkimuksessa.

https://www.nber.org/system/files/working_papers/w30512/w30512.pdf

image_pdfimage_print
Secured By miniOrange