Taivaan ilossa tavataan?

Taivaan ilossa tavataan, vai tavataanko? Minut on kutsuttu rakkauden juhliin, mutta koska Herra on ollut koko ajan hyvin hiljaa, ajattelin jättää nämä bileet väliin. Haitanneeko tuo, jos jätän osallistumatta tähän maailmanloppuun? Minulla on tärkeämpääkin tekemistä, kuin kuolla koronaan.

Kunpa Jeesus pian tulisi ja loppuisi tämän maailman kärsimys

Tällaisia COVID-19-epidemian herättämiä toiveita olen viimeaikoina lukenut suomalaisilla ja ulkomaisilla keskustelupalstoilla. Monet rakkaudesta ja armosta saarnaavat haaveilevat Jeesuksen toisesta tulemisesta, armollisesta maailmanlopusta ja synnit puhtaaksi polttavasta tulesta.

Minä sanon teille rakkauden apostoleille ja tuomiopäivän trumpetisteille, että vaikka pasuunat ja vasket soisivat kuinka kauniisti, ei meillä ole mikään kiire tuonpuoleiseen. Kyllä täällä on vielä niin paljon tehtävää, nähtävää ja opittavaa, että en kiireiltäni ehdi seuraavaan ylöstempaisuun.

Älkää huolestuko. Te pääsette sinne Taivaan iloon, kun maltatte vain mielenne. Kaikki kuolevat ennemmin tai myöhemmin. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse kuolla yhdessä rykäyksessä, vai tarvitseeko? Onko Jumalalla johonkin kiire? Koitetaan nyt vain jotenkin selvitä tästä pandemiasta.

Tuomiopäivän trumpetistit ja viimeisten päivien vihaiset pasunistit voivat Taivaan ilossa pohtia elämän ja kuoleman kysymyksiä stressaamatta maahanmuutosta, seksuaalisisten vähemmistöjen sänkyleikeistä tai muistakaan Iisebelin hirvityksistä.

Aika ei ole ongelma Paratiisissa. Taivaan riemussa on kokonainen ikuisuus aikaa miettiä, miksi rajallinen elämä on niin vaikeaa ja miksi iankaikkinen elämä on paljon helpompaa.

Kun te rakkauden apostolit viimeisenä päivänä saavutte kultaisten porttien kautta taivaan riemuun ja Paratiisin poikkipolulla avaatte hihitellen raskaan vaskisen kaivonkannen, joka johtaa syvyyteen ja pimeyteen, tuohon rikinkatkuiseen sielujen viemäriin, jossa me uskottomat hereetikot ja armosta piittaamattomat paskiaiset palamme kirkkaalla ja kivuliaalla liekillä aina ja iankaikkisesti syntejämme katuen, matojen vetistämin silmin armosta unelmoiden; kun te katsotte meitä ja näette, kuinka mädäntyvä iho riippuu riekaleina yllämme niin kuin revitty vaate ja sieraimissamme kiemurtelee myrkkykäärmeitä. Silloin te tiedätte, että Jumala on armo, oikeus ja rakkaus.

Minulle on ihan okei,jos te rallattelette kuorossa ylistystä Herralle ikuisuuden Tralalaa-mikä-mikä-maassa. Ei se minua haittaa. Minä haluan jättää sen reissun kuitenkin väliin.

Mutta onko Taivaan ilon ja Isän hylkääminen oikeudenmukainen peruste grillata miua ja muita ateisteja iankaikkisesti erilaisissa tulisissa järvissä ja padoissa samalla kun hampaitani revitään hitaasti irti, raajojani sahataan tylsillä sahoilla, läskistäni tehdään saippuaa ja ihoani leikellään saksilla? Tietenkin se on oikeudenmukaista, vaikka minusta se on hieman ylimitoitettua.

Tapasin taannoin Helvetin esikartanossa viisaan eksistentialistin, joka odotti tuomiota ateismista. Hän ihmetteli syvästi abrahamilaista tulkintaa armosta ja oikeudenmukaisuudesta. Työssään ja elämässään hän oli kokenut merkittävää uskonnollista härintää. Ikuisuutta oli kaupattu hänelle lupauksilla kauneudesta ja lihaksikkaasta kuumppanista paratiisissa. No minunkin mielestäni oli hieman hassua, että hän ei tarttunut syöttiin, vaan valitsi myrkkykäärmeet sieraimiinsa. No sellaistahan tämä elämä on.

Mutta mikä kiire sillä maailmanlopulla on, jos kaikki jumalattomat ja syntiset kuitenkin palavat iankaikkisesti. Ei mitään kiirettä. Päivä tänne, vuosi tuonne ja yksi elämä on vain kärpäsen kusema ikuisuudessa. Koitetaan kestää se.

Uskossaan vahvoja ja vanhurskaita COVID-19 ei tietenkään pelota niin kuin ateisteja, koska korona on Jumalan rangaistus homoille ja syntisille, mutta aivan erityisesti homoille.

Toistan: COVID-19 on Jumalan rangaistus, koska maailmassa on liikaa homoja ja vihervasemmistolaisia puunhalaajia, sossutätejä, feministejä ja ateisteja.

Jumala ei tykkää kommareista ja vihreistä tai kikattelevien tyttöjen hallituksista. Kaikki sen tietää! Ja Jumala vihaa myös Euroopan unionia ja katolista kirkkoa. COVID-19 on rangaistus Gayroopalle. Sen tietää Putinkin.

Pelastus on yhtä lähellä kuin lähin kirkko

Nyt kyllä viimeistään kannattaa pakkautua suurin joukoin kirkkoihin, temppeleihin ja moskeijoihin rukoilemaan pelastusta. Se voi olla ainoa toivomme. Ehtoollinen on taivaallinen idea. Muistakaa kosketella toisianne ja syökää pappien kädestä.

Tavataan sitten taivaan ilossa, jossa ei maalliset murheet paljon paina. Luojan kiitos, hopeavesi tappaa homovirukset ja pelastaa, jos ei muita, niin ainakin käärmeöljyjen kauppiaat ja evankelistat!

Israelilainen rabbi Meir Mazuz on julistanut koronaviruksen Jumalan rangaistukseksi homokulkueista. Heikompia on aina helppo vainota ja syyllistää. Kuvittelin, että juutalaiset rabbit osaisivat olla osoittelematta syyttävällä sormella vähemmistöjä. Ehkä eräät eivät enää muista.

Pahinta on se, että typerät massat seuraavat evankelistoja, rabbeja ja imaameja vaikka tuleen. Nyt odotetaan vain, että Päivin ja Lauran hengenheimolaiset alkavat lietsoa suomalaisia fanaatikkoja Jumalan homovastaiseen vihaan.

Järki käteen! Virukset eivät ole Jumalan rangaistus ja COVID-19 ei ole maailmanloppu. Suomessa patavanhoillisia herännäisiä on vain kourallinen, mutta viha leviää nopeammin kuin yksikään virus. Vihan lietsojia löytyy jokaisen kriisin yhteydessä, oli kriisin syy sitten tulehtunut hammas tai kikattelevien tyttöjen hallitus. Aina joku vihaa ja heittää bensaa vihan liekkeihin.

COVID-19 ei ole vitsi tai maailmanloppu

Epidemia on paholainen. Me emme voi antaa paholaisen piiloutua”, Xi Jinping, 28.1. Kiinan valtiollisen median mukaan

Yhdysvaltojen hallinnossa varautuminen pandemiaan on pelottavan heikolla tasolla. Trumpin hallinto lopetti vuonna 2018 asiantuntijoista koostuvan epidemioihin varautuvan erikoisryhmän rahoituksen. Tartuntatautiviraston (CDC) rahoitusta leikattiin seuraavana vuonna 80%.

Trump itse on kutsunut koronavirusepidemiaa demokraattien juoneksi ja viruksesta kertovia uutisia valeuutisiksi, joiden tarkoituksena on horjuttaa hänen valta-asemaansa. Päävastuu COVID-19-epidemiasta on Yhdysvalloissa siirretty tiedevastaiselle kristitylle, Mike Pencelle. Kädet ristiin. Nyt on hyvä aika rukoilla.

Eräät Trumpin lähipiiriin kuuluvat evankelistat julistavat blogeissaan ja vlogeissaan, että COVID-19 on Jumalan rangaistus aborteista ja homoseksistä. Joidenkin evankelistojen mukaan epidemia alkoi Kiinasta, koska Jumala vihaa kiinalaisia kommunisteja. Näiden evankelistojen mukaan amerikkalaisilla ei ole hätää, sillä Jumala suojelee kristittyjä amerikkalaisia.

Yhdysvalloissa kriisi voi kuitenkin kärjistyä vaarallisesti. Väestö on jakautunut hyvin rikkaisiin, hyvin toimentuleviin ja äärimmäisen köyhiin. Etniset ristiriidat, yhteiskunnan jakaantuminen, rikollisuus ja väkivalta ovat monin verroin suurempia ongelmia Yhdysvalloissa kuin Euroopassa.

Amerikkalainen lääketieteellinen osaaminen kuuluu maailman parhaimpiin, mutta se tarjoaa palveluita vain niille, joilla on riittävän kattava vakuutus tai rahaa. Kymmenillä miljoonilla amerikkalaisilla ei ole varaa edes edullisimpiin terveydenhoitopalveluihin tai välttämättömimpiin lääkkeisiin.

Washingtonin osavaltiossa koronavirustartuntojen määrä kaksinkertaistuu kuuden päivän välein. Tällä tahdilla sairastuneiden ja sairauteen kuolevien määrä kuusitoistakertaistuu seuraavan kuukauden sisällä. Kahdessa kuukaudessa potilaiden ja kuolleiden määrä 64-kertaistuu ja kolmessa kuukaudessa tuhatkertaistuu. Nämä ovat pelottavia lukuja.

Taannoin Kiinasta palannut amerikkalaismies tunsi olonsa flunssaiseksi, joten hän hakeutui sairaalaan Miamissa koronavirustestiä varten. Kaksi viikkoa myöhemmin vakuutusyhtiö muisti miestä 3270 dollarin laskulla. Kuinka moni köyhä amerikkalainen uskaltaa edes hakeutua testeihin?

Vuosittain sadat tuhannet amerikkalaista ajautuvat henkilökohtaiseen konkurssiin sairastumisen ja kalliiden terveydenhoitomenojen seurauksena.

”A new study from academic researchers found that 66.5 percent of all bankruptcies were tied to medical issues —either because of high costs for care or time out of work. An estimated 530,000 families turn to bankruptcy each year because of medical issues and bills, the research found.”

Erään tilastollisen analyysin mukaan COVID-19 voi tappaa Yhdysvalloissa jopa 2,5 miljoonaa ihmistä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. University College Londonin professori Mark Handley varoitti, että Italian tilanne toistuu muissakin maissa, mutta 9-14 päivän viiveellä.

”By March 1, 2020, between 1,043 and 9,484 people in the U.S. may have already been infected by the COVID-19 coronavirus, far more than the number that had been publicly reported, according to a new Cedars-Sinai study.”

21. helmikuuta Italiassa oli 3 varmistettua koronavirustapausta. Nyt sairastuneita on jo yli 10 000. Italiassa tauti tappaa päivittäin jo 100-200 henkilöä. Koko maa on asetettu karanteeniin. Tämän hirvittävän tragedian kaikkia taloudellisia ja inhimillisiä kärsimyksiä on mahdotonta arvioida.

Italian talous on horjunut jo vuosia. Entä, jos COVID-19 taittaa kamelin niskan, ja Italian talous romahtaa? Romahduksen seurannaisvaikutukset aiheuttaisivat taloudellisen tsunamin Euroopassa. Dominoefekti kaataisi monta korttitaloa.

Koronavirus on levinnyt lähes koko maailmaan.

Suomessa varautuminen on virallisten tietojen mukaan hyvällä tasolla, mutta edes johtavat lääkärit eivät oikein usko näihin väitteisiin. Edessä on pelottavan suurella todennäköisyydellä verta, hikeä, tuskaa ja vielä enemmän tuskaa. Jokainen meistä voi menettää jotain. Siihen kannattaa varautua.

EU varautuu pahimpaan ja on syytäkin


“I just talked to Giuseppe Conte [Italian prime minister] about the extraordinary situation Italy is facing & prepare the videoconference with European Council members this afternoon. Our duty is to strengthen an European Union coordinated approach. We are with all those affected by COVID-19″ . Charles Michel, President – European Council, 10 March 2020

70. päivä

Britannian terveysministeri Nadine Dorries ilmoitti sairastuneensa. Aiemmin muun muassa Ranskan kulttuuriministeri Franck Riester ja Italian demokraattipuolueen pääsihteeri Nicola Zingaretti ovat vahvistaneet saaneensa tartunnan.

Tauti on levinnyt myös Turkkiin. Tilanne on uhkaava. 3,6 miljoonan syyrialaisen pakolaisen ja horjuvan talouden vuoksi Turkin valmiudet sairastuneiden hoitoon ja koronavirusepidemian leviämisen taltuttamiseen ovat vähintäänkin puutteelliset.

Jos/ja kun koronavirus leviää pakolaisleireille, edessä on sodasta kärsineiden ja kotinsa menettäneille pakolaisille maanpäällinen helvetti. Ja me luulimme että pakolaisleirit ovat jo nyt helvetillisiä. Kuka heitä pystyy auttamaan? Luultavasti ei kukaan. Jos saisin toivoa, että jotain hyvää seuraisi tästä epidemiasta, niin toivon, että epidemia päättäisi Syyrian sisällissodan.

Italia

Väestöön suhteutettuna COVID-19-epidemia on pahimmillaan Italiassa. Päivittäin yli 100 sairastunutta menehtyy ja 1000 ihmistä sairastuu. Saksan tämänhetkinen tilanne muistuttaa tilannetta, joka Italiassa oli kaksi viikkoa sitten.

Epidemia on pakottanut Italian turvautumaan erittäin ankariin rajoituksiin. Mitään tällaista ei ole koettu rauhan aikana Euroopassa. Valitettavasti vain ankarat rajoitukset voivat estää taudin leviämisen ja pelastaa ihmishenkiä.

Lombardian tilanne on kaikkein kurjin. Lombardia on yksi Euroopan rikkaimpia alueita, joten raha ei takaa turvallisuutta. Osa sairaaloista toimii kaksinkertaisella teholla normaaliin nähden. Sairaalapaikoista, lääkäreistä ja hoitohenkilökunnasta on huutava pula.

Ihmisten taloudellisen hädän vuoksi asuntovelkojen lyhennyksiin ja verojen maksuun suunnitellaan lykkäyksiä. Se vaarantaa valtiontalouden ja johtaa todennäköisesti alijäämäisen budjetin kompensoimiseen uudella velalla.

Italia on EU:n neljänneksi suurin talous ja sen velkaantuminen on jo nyt yli 130 % suhteessa bruttokansantuotteeseen. Italian ajautuminen maksukyvyttömäksi samaan tapaan kuin Kreikka 2008,.. No en halua edes ajatella, mitä siitä seuraisi.

EU reagoi tähän kriisiin mielestäni hyvin

EU vapauttaa heti 7,5 miljardia hätärahoitusta koronaviruksen aiheuttamien talousiskujen korjaamiseen. EU-maat yhdistävät voimansa koronaviruksen torjumiseksi.

Komissio kokoaa virologeista ja muista asiantuntijoista ryhmän, joka laatii strategian viruksen leviämisen estämiseksi.

Tutkimukseen ja rokotteen kehittämiseen ohjataan 140 miljoonaa euroa. Komissio myös inventoi olemassaolevat resurssit lääke- ja hoitotarvikkeista EU:n laajuisesti, jotta tiedetään mitä on saatavilla ja mitä tarvitaan.

Euroopan unionin talous turvataan keinolla millä hyvänsä. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyden lupasi, että jäsenmaat saavat tukea taloudellisesti epidemian heikentämiä yrityksiä. Kasvu- ja vakaussopimuksen annetaan joustaa.

Erityisen tärkeää on, että komissio perustaa Korona-sijoitusrahaston, johon kootaan 25 miljardia euroa. Rahastosta voidaan ohjata apua terveydenhuoltoalalle, pienille ja keskisuurille yrityksille ja työmarkkinoille.

”Puhelinkokousta johtanut Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi kokouksen jälkeen, että kaikkein tärkeintä on rajata virus ja huolehtia ihmisten terveydestä.

Viime viikon perjantaina terveysministerien ylimääräisessä kokouksessa kävi ilmi, että useampi jäsenmaa ei ole varautunut pandemian kaltaisen taudin torjuntaan eikä hoitoon. Myös Suomen valmiuksia on epäilty.

Lääkkeitä ja sairaalatarvikkeita kuten kasvosuojia ja respiraattoreita pyritään hankkimaan komission johdolla yhteishankintoina. Yhtälailla jäsenmaat pyrkivät nyt kohti yhtenäisiä ohjeita viruksen taltuttamiseksi.”

EU:lla on nyt mahdollisuus todistaa epäilijöille, että yhteistoiminta tekee meistä vahvempia. Toivon todella näin.

Ja tsemppiä kaikille. Pysykää terveinä, ottakaa iisisti ja pitäkää läheisistä huolta. On mahdollista, että Suomi ja suuri osa maailmaa menee tulevien viikkojen aikana kiinni.

COVID-19 tulee vaikuttamaan kaikkien meidän elämään tavalla tai toisella vaikka emme sairastuisikaan…

COVID-19 on äärimmäisen vakava uhka koko maailmalle ja todennäköisesti sen seuraukset muuttavat maailmaa ja vaikuttavat elämäämme vielä vuosien päästä.

”The mortality rate of this virus is 41 in 4,000 cases, or about 1%. Doesn’t sound like a lot, right?

By way of comparison, the mortality rate of influenza A is 0.1%, hepatitis A is 0.3%, anthrax is 0.6%, smallpox is 3.0%, and Lassa fever is 1.1%.

So we’re talking about a virus with comparable mortality to smallpox and Lassa fever, that’s easily transmitted (it has an R0 of somewhere between 1.4 and 2.5, meaning each infected person can be expected to transmit it to 2–4 others). By way of comparison, the R0 of influenza is 1.4 to 1.6, and Ebola is 1.5 to 2.0. It’s as lethal as smallpox and spreads as fast as or faster than Ebola.”

Tämä oli tämmöinen näkökulma. Pyydän anteeksi sarkasmiani, mutta toivon todella, että uskonnolliset ääriajatukset eivät ohjaa tämän pandemian selvittämistä.

image_pdfimage_print